Cu ce te poate ajuta psihologul

Am văzut în filme și pe la diferite emisiuni TV că psihologul este un personaj oarecum atipic. Fie este un fel de ”înțelept al satului”, care oferă sfaturi luminate dintr-un fotoliu comod, fie se ocupă cu ”nebuni” sau ”ciudați”, fie el însuși este bizar și face afirmații de domeniul misticismului.

În aceste condiții este normal ca tu să ai întrebări și uneori chiar îndoieli în ceea ce privește lucrurile cu care te putem ajuta sau modul în care facem acest lucru. Prin urmare, în rândurile de mai jos îți descriem câteva din lucrurile cu care te putem ajuta.

O nouă perspectivă. Cu toții ne lovim din când în când de un ”zid”. Ne simțim ”blocați”, ca și cum ”nu avem de ales”, iar acest lucru se traduce în disconfort, anxietate sau pur și simplu nefericire. O perspectivă nouă asupra situațiilor de viață ne-ar putea ajuta să ieșim din această stare. Psihologul te poate ajuta în identificarea unor noi opțiuni și în stabilirea unor noi planuri de acțiune la care nu te-ai gândit până acum.

Noi deprinderi. Mulți am avea de câștigat în urma formării unor deprinderi noi, mai sănătoase, de gestionare a stresului, a anxietății, a furiei sau a altor emoții. Mare parte din activitatea psihologilor constă în a-i învăța pe clienți noi strategii pentru a face față problemelor de viață din momentele dificile și stresante.

Obiceiuri sănătoase. Este din ce în ce mai evident că stilul de viață este un factor important în apariția bolilor. Fumatul, obezitatea, sedentarismul, stresul cronic sunt factori de risc pentru boli cronice ca diabetul ori hipertensiunea arterială. Psihologul te poate ajuta să-ți construiești obiceiuri sănătoase și să le păstrezi. Slăbitul, renunțarea la fumat sau reducerea stresului sunt doar câteva din domeniile în care psihologul te poate ajuta.

Îmbunătățirea vieții sexuale. Psihologii sunt specializați și în tratarea disfuncțiilor sexuale precum ejacularea precoce, absența orgasmului la femei sau problemele de erecție. De asemenea psihologul te poate învăța cum să exprimi dorințele și nevoile tale sexuale partenerului.

Probleme de cuplu. Consilierea sau terapia de cuplu te poate ajuta atunci când întâmpini dificultăți în relația ta cu partenerul. Vom putea găsi impreună o perspectivă echilibrată, imparțială asupra situației și vom pune la punct soluțiile care vă ajută pe amândoi.

Cineva care te ascultă. Majoritatea clienților noștri vor să învețe noi strategii pentru a depăși anumite probleme emoționale sau de viață. Dar există și clienți care folosesc timpul de ședință pentru a-și exprima pur și simplu frustrurile, pentru a găsi explicații sau pentru a se înțelege mai bine pe ei înșiși sau viața lor. Terapia oferă un context în care nu vei fi judecat ori criticat și în care îți poți exprima liber gândurile.

Acum că ai o perspectivă mai largă asupra lucrurilor în legătură cu care te poate ajuta psihologul poți face alegerea ta.

Dacă ai nevoie de ajutor specializat poți programa chiar acum o primă ședință.

Share

Comments are closed.